arninge-mats-janne
Öppet:
Mån-Tor 07.00 – 17.00
Fre 07.00 – 14.00
Tel:
08-756 39 80
Adress:
Tumstocksvägen 7B, 187 66 Täby
Visa på karta

Om Arninge Bilservice

Arninge Bilservice drivs av Janne Hamrin och Mats Vierma som båda har arbetat som bilmekaniker och tekniker sedan mitten av 80-talet.

Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att arbetet blir professionellt utfört. Vi erbjuder lånebil vid service. Vi är den bilverkstad du kan vända dig till om du bor i t ex Täby, Vaxholm, Åkersberga, Danderyd eller angränsande orter.

Bilverkstaden ligger på Tumstocksvägen 7B i Täby.

Kontakta oss om du vill veta mer om oss och den service vi erbjuder.

Service och reparationer

däck

Däck, fälg och hjulinställning

AC

AC-reparationer

Övrig service

Övrig service

Några tips kring felsökning

Innan man kontaktar verkstaden kan det vara bra att känna till så mycket som möjligt om vad det verkar vara för fel på bilen. Det kan vara bra att fundera på hur man bäst kan förklara vilket sätt felet märks på.

Om felet är mer komplicerat är det många gånger nödvändigt att kontakta en verkstad som kan reparera felet på ett fackmässigt sätt. Vissa enkla kontrollåtgärder kan man utföra själv, men det kräver dock vissa förkunskaper. Ofta kan man läsa i bilens instruktionsbok om de vanligaste och enklaste kontrollerna som man kan göra och ibland kan man faktiskt identifiera felet med hjälp av dessa tester:

  • Har du ett bakljus som inte lyser? Kontrollera först om glödlampan är hel. Om du inte har en ny lampa kan du kontrollera om det är lampan som är trasig genom att byta plats med en annan lampa som lyser, t ex den på andra sidan. Om den inte lyser på den andra platsen heller är det sannolikt lampan som är trasig och då är det bara att köpa en ny. Ibland händer det att alla glödlampor har slocknat i en lampa eller att bromsljuset blinkar på samma sätt som körriktningsvisaren. Det här kan bero på att hela lampinsatsen har en dålig anslutning till karossens jordpunkt. Det här är ett mer komplicerat fel som bör repareras av en verkstad.
  • Startar inte bilen? Kanske är det startmotorn som inte går runt? I sådana fall bör man först kontrollera om batteriet är tillräckligt laddat eller om det till och med behöver bytas ut. Om startmotorn går runt, men bilen ändå inte startar ska man kontrollera något så självklart som att det finns bränsle i tanken.
  • Fungerar inte vindrutetorkarna? Kanske är det en säkring som har gått sönder? Se efter i instruktionsboken om du kan se vilken säkring som går till vad och om det finns en instruktion för hur man kontrollerar och byter dessa. Var försiktig så att du är säker på att du byter rätt säkring. Om du skulle råka koppla ur radion till exempel så att den blir strömlös är det vanligt att man behöver en kod för att kunna sätta på den igen.

Felsökning kan dock ta mycket tid, särskilt för den som inte hanterar detta dagligen, så man ska vara försiktig med att ge sig på någon mer avancerad felsökning än det som finns beskrivet i instruktions­boken. Om man vill försöka reparera något själv bör man dessutom fundera på om man har en lämplig plats att utföra arbetet på. Det är kanske inte så enkelt att byta bakhjulslager på sin egen uppfart. Andra problem som kan dyka upp är att man behöver vänta länge på en beställning av reservdelar eller att man saknar vissa verktyg vilket kanske gör att bilen blir stående i flera veckor. I vissa fall kan det då vara bättre att lämna in bilen på en verkstad, även om det medför en kostnad kan det löna sig i längden.