Bilservice
Öppet:
Mån-Tor 07.00 – 17.00
Fre 07.00 – 14.00
Adress:
Tumstocksvägen 7B, 187 66 Täby
Visa på karta

Övrig Service

Behöver du någon annan hjälp med din bil eller släpvagn?

Vi monterar även dragkrok och belysning, reparerar släpvagnar mm. Söker du något som inte finns med här? Ring eller maila så hjälper vi dig!

Ring och boka tid nu!

Kontakta oss

Service och reparationer

däck

Däck, fälg och hjulinställning

AC

AC-reparationer

Övrig service

Övrig service

Lyser varningslampan? Motorvarningslampan varnar om att någonting är fel.

Om motorvarningslampan har tänts på din bil innebär det att ett fel eller problem har upptäckts som gör att motorn eller avgas-reningen inte fungerar som den ska. Lampan varnar föraren om att det kan finnas ett allvarligt fel. I de flesta fall behöver bilen omedelbart komma in på en verkstad för att felsökas. Om man fortsätter köra kan det orsaka dyra följdskador! Man ska däremot inte blanda ihop varningslampan med bilens serviceindikator.

När varningslampan har tänts lagras det felkoder i bilens motorstyrenheten. De här felkoderna finns sedan kvar även om lampan har slocknat. Man kan då läsa av felkoderna och följa den felsökningsinformation som finns för att ta reda på vad som är fel och vad som orsakar problemet. Även om bilar har olika tillverkare så finns det en stor del felkoder som är gemensamma för alla bilar, eftersom det är ett lagkrav på det.

Varningslampan blinkar

Om motorvarningslampan tänds eller flimrar när du kör i stan men slocknar när du kommer ut på motorvägen är det ett fel som beror på körning i stadstrafik. Går motorn annorlunda i samband med att lampan tänds? Om bilens prestanda förändras, ska du alltid undvika att köra bilen och boka tid på verkstaden så snabbt som möjligt. Verkstaden behöver så mycket information som möjligt om vad som händer med bilen och under vilka omständigheter som lampan tänds. Även om bilen inte går sämre när lampan tänds kan det innebära en stor risk för att motorn ska stanna och inte starta igen om man kör vidare utan att åtgärda felet.

Varningslampan lyser konstant, bilen går bra

Om motorvarningslampan lyser hela tiden när man kör och man inte märker några problem med bilen kan det bero på fel i avgasreningssystemet. Det finns en styrenhet som hanterar bilens utsläpp som ibland kan köra ett backup-program trots att felet är kvar. Programmet kallas ”limp home-mode” som man kan översätta till ”halta hem”. Det ser alltså till att man kan köra bilen en kortare sträcka med minskad prestanda. Man behöver boka tid på en verkstad så snabbt som möjligt. Även om man kan köra bilen finns det en stor risk att den stannar och inte startar igen.

Varningslampan lyser konstant, bilen går dåligt

Om lampan lyser och bilen går dåligt kan det innebära att det finns ett allvarligt fel på avgasreningen eller motorstyrningen. Det kan vara en komponent eller ett system som är avgörande för att bilen ska gå att köra. I det här fallet bör du genast stanna bilen och inte köra den mer eftersom det är stor risk att det orsaker ytterligare följdskador. Till exempel kan motorn misstända vilket kan medföra att katalysatorn blir överhettad. I extrema fall kan även bilen börja brinna. Eftersom bilen dessutom kan stanna när som helst är det inte säkert att fortsätta köra bilen utan det är bättre att stanna på en säker plats och få bilen bärgad till verkstaden. Om det blir följdskador kan det medföra mycket stora kostnader att reparera bilen.