Service och reparationer
Öppet:
Mån-Tor 07.00 – 17.00
Fre 07.00 – 14.00
Adress:
Tumstocksvägen 7B, 187 66 Täby
Visa på karta

Service och reparationer

Behöver du serva eller reparera din bil?

Arninge Bilservice är en fullt utrustad verkstad i Täby som utför reparationer, service, kamremsbyten, kamkedjebyten, motorreparationer, broms och koppling, AC-service, däckservice, och 4-hjulsinställningar mm i vår egen verkstad

Vi har tillgång till den senaste tekniken och kan därför utföra service, felsökningar och reparationer även på de senaste bilmodellerna. Vi har diagnosutrustning för de flesta vanliga bilmärken som t ex Volvo, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes, Toyota, Hyundai, Kia, Nissan, Renault, Skoda, Ford, Peugeot, Fiat, Opel, Mazda, Honda m fl.

Vi använder original märkesreservdelar.

Ring och boka tid nu!

Service och reparationer

däck

Däck, fälg och hjulinställning

AC

AC-reparationer

Övrig service

Övrig service

Några tips om bilservice

Det finns en hel del saker som kan vara värda att fundera på när det är dags för service. Om bilen ska behålla sin ursprungliga prestanda under en längre tid så räcker det inte bara med att byta olja. Det är viktigt att man känner till vad som ingår i en viss service när man jämför priser mellan olika verkstäder så att man faktiskt jämför likvärdiga erbjudanden. Mängden arbete påverkar självfallet priset på servicen. Vi svarar gärna på dina frågor om vad som ingår. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på, men tveka inte att kontakta oss om det är något mer du undrar över.

  • De flesta moderna bilar har en servicelampa som tänds när det är dags för service. Service­lampan kan ibland stämma överens med den körsträcka som man kör varje år, men om man kör långa sträckor måste man även ta hänsyn till vilken mil-service som tillverkaren har angett i serviceboken. Det kanske behövs mer än en service varje år. När man kör kortare sträckor kan man däremot inte basera service-behovet på körsträckan, utan man får då utföra en så kallad års-service istället, det vill säga åtgärda de saker som måste göras en gång varje år oavsett hur långt man kör.
  • Olika bilar har olika service-intervall och det här beror på att det finns många skillnader i bilarnas konstruktion, som t ex dimensionering av filter. Därför är det svårt att ge något generellt svar på exakt hur ofta man behöver byta olja i växellådan, ett visst filter, tändstift eller kontrollera bromsarna och så vidare.
  • Det är tillverkaren som anger med vilket intervall just din bilmodell behöver service. Serviceintervallet hittar du i servicehäftet
  • Det är viktigt att följa serviceintervallen som anges i serviceboken. Man får inte avvika från intervallen med mer än någon månad eller 100 mil om man behöver använda sig av bilens garanti. Det här framgår av garantivillkoren.
  • När du ska sälja din bil förutsätter de flesta bilvärderingar att din bils servicebok är komplett och att den innehåller alla stämplar vid de miltal eller tidsintervall som krävs. Serviceboken är därför en värdehandling.
  • Det är inte alltid som det räcker med att man själv försöker byta olja och filter. En service inkluderar oftast även många andra saker och det finns bytesintervaller även för andra vätskor än motoroljan. Till exempel behöver man veta hur ofta man ska byta glykol, hur länge man kan köra med samma bromsvätska eller om det är dags att byta vattenfiltret till dieselsystemet.

Exempel:

  • Om du kör 1500 mil varje år och bilen har ett service-intervall på 3000 mil eller 12 månader kommer du att behöva göra en årsbaserad service eftersom du inte når upp till den angivna kör-sträckan.
  • Om du kör 3000 mil varje år och bilen har ett service-intervall på 1500 mil eller 12 månader kommer du att behöva service baserat på miltalet, det vill säga vid 1500 mil och sedan en gång till vid 3000 mil. Det blir alltså mer än en gång per år.
  • Kontrollera serviceboken eller kontakta oss om du är osäker på vad som gäller för din bil eller om du har frågor kring innehållet i en viss service.